Schermloze Avonden (203)

10 Juli 2024
Twitternijd, Vlagvertoon en Zure Citroenen

Avond Tweehonderd Drie in recreatie-mode. Ook nu heb ik een beetje gesmokkeld met het scherm.
Ik heb het notatieprogramma Steinberg Dorico Elements ook op de laptop gezet en ben gaan oefenen met wat bladmuziek.

Een leuke ontdekkingsreis met handleiding en videootjes waarbij het me duidelijk wordt dat dit programma zeker voor gitaarpartijen een waardige en voordeliger vervanger voor Sibelius is. Ik denk dat ik overstap.

Er was wel stof genoeg voor de wekelijkse blog.

Schermloze Avonden (203) Lees verder »

El Camino Ultimo

Het bordje langs het pad is duidelijk. Puerta del Perdón.

Hier kreeg Paolo Coelho dus zijn zwaard…

Patrick trekt de riemen van zijn rugzak strak en bekijkt de ouden stenen kerk. Gewijd aan Sint Jacobus. Als je tot hier gekomen bent, is de rest van de pelgrimstocht je gegeven als je te ziek of zwak bent om het einde te halen.

Welk punt van een levensweg zou dat zijn?

El Camino Ultimo Lees verder »

Schermloze Avonden (202)

3 Juli 2024
Moderne slavernij, Fascisme en Dowland

Tweehonderd Twee, deze keer iets ander idee. Ik geef het eerlijk toe, op deze eerste herfstdag van deze zomer heb ik een beetje gesmokkeld met het scherm.

Ik keek demonstratievideootjes van het bladmuziekprogramma Steinberg Dorico omdat ik af wil van het abonnement op Sibelius van honderd euro per jaar. Er komen wat mij betreft geen waardevolle updates meer voor dat geld, ik zoek een goedkoper alternatief met eeuwigdurende licentie.

Desondanks heb ik wel stof voor de wekelijkse blog.

Schermloze Avonden (202) Lees verder »

Schermloze Avonden (201)

26 Juni 2024
Gedachtengoed, Menselijke Ketens en Toon

De Tweehonderd Eerste. Ditmaal kostte het me wat moeite om de computer uit te zetten door mijn geknutsel met audio software. Eens te meer blijkt dat updates vaak tot blijvende incompatibiliteit leiden.
😉 De producenten verwijzen elkaar daarom naar het erfenis (legacy) domein om niet hun verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Dat is net zoiets als het kind met het badwater weggooien “omdat het niet meer van deze tijd” zou zijn.

Schermloze Avonden (201) Lees verder »

Rondje Twickel (30)

Aflevering 30 23 Juni 2024

De zondag begint heerlijk zonnig in de achtertuin, maar al snel verandert de strakblauwe hemel in het weidse wolkenlandschap dat door de schilders van de Gouden Eeuw wereldberoemd is geworden. Meestal begint zo’n kentering met de chemtrails van de vliegtuigen, waarmee ook de door de NCTV verguisde complotdenkers een goed begin van de dag krijgen.

We gooien het met het Rondje Twickel over een andere boeg. Een kleine picknick met leespauze op het bankje van het Eschschoolmonument.

Rondje Twickel (30) Lees verder »

Schermloze Avonden (200)

19 Juni 2024
Beogen, Youtube Rip en Familieregels

Schermloze Avond tweehonderd. De week van de langste dag en het begin van de zomer. Uiteraard haalt men om dit te vieren allerlei weerprofetieën van stal, zoals nu te nat en straks te droog. Tja, ik houd me maar aan het oude Twentse weerspreekwoord:

Als de haan niet kraait bij het ochtendrood,
dan is het mistig – of de haan is dood.

Opmerkelijk
Het politieke proces lijkt steeds schimmiger te worden. Neem het woord beogen dat steeds in de koppen verschijnt.

Schermloze Avonden (200) Lees verder »

Schermloze Avonden (199)

12 Juni 2024
Perceptie, Sneuvelbereidheid en Familieopstellingen

Aflevering 199. Ik was blij dat de Avondvierdaagse niet deze week plaatsvond. Regen en herfsttemperaturen weerspraken de opwarming van de Aarde. De verwarming sloeg zelfs weer aan. Ach, het is maar hoe je ernaar kijkt, roepen de specialisten dan. 😉 Dat geldt uiteraard ook voor hen. 😉😉 Nee, ik doel niet slechts op transgenders en non-binairen. Hen verwijst voor mij naar een groep en geen individu.

Opmerkelijk
Onze Nationale Omroep Stichting (NOS) houdt zich uitgebreid bezig met rapportage over het dreigende klimaat van dit moment.

Schermloze Avonden (199) Lees verder »

Sneuvelbereidheid

Er duikt zo langzamerhand een nieuw Modewoord van het Jaar op: Sneuvelbereidheid.

Een enquête van Instituut Clingendael zou aantonen dat bijna 50% van de ondervraagden bereid zou zijn om te vechten ter verdediging van het vaderland en zodoende sneuvelbereid zou zijn.

Vechten buiten de grenzen is duidelijk minder populair, maar er zou toch nog 25% zijn, die in het buitenland willen meevechten.

Sneuvelbereidheid Lees verder »

Rondje Twickel (29)

Aflevering 29 9 Juni 2024

Buienradar laat geen vlekjes zien en de bewolking ziet er Oud-Hollands uit. Warme gemberthee in de thermosfles en op weg voor wat voetcontact met Oale Groond.

Op de parkeerplaats van Het Hoogspel treffen we een paar old-timers aan. Deze vonden we de leukste, de oude Porsche die er ook stond, leek ons te modern. Dan deze! Spaakwielen, sierlijke spatborden, lantarens voorop en niet te vergeten het rieten koffertje op de achterbak. Ik ben vergeten het merk te bekijken, maar klassiek is het!

Rondje Twickel (29) Lees verder »

Schermloze Avonden (198)

5 Juni 2024
Lopen over de Essen en een Pelgrimstocht

Schermloze Avond 198. Ditmaal gaat schermloos automatisch wegen een avondje avondvierdaagse, ik loop met dochter en kleindochter een etappe mee voor de gezelligheid. Deze keer dus geen vaste rubrieken.

Avondje Avondvierdaagse
De Hengelose Wandelunie organiseert al jaar en dag de avondvierdaagsen in Hengelo en Delden. Een vaste gelegenheid voor basisscholen om georganiseerd de benen te strekken, de klas van kleindochter Iris doet al jaren mee aan de 5 km.

Schermloze Avonden (198) Lees verder »

Scroll naar boven