Dagboek 5: Keuken II

18 Juni 1973

Peter zal een strafblad krijgen, tenzij… we met zijn allen in gezinstherapie gaan. Een strafblad is naar, dat zit je je hele leven dwars als je ooit een baan bij de overheid wil krijgen, en verder ook. Peter komt er zo goed mee weg, de politie heeft hem verhoord en ze waren tevreden. Die jongens van school zijn opgepakt.

Lees Verder... »

Schermloze Avonden (145)

24 Mei 2023
Eerste Kamer haast en Wetenschapswetenswaardigheden

Schermloze Avond 145. Ditmaal smokkelde ik niet zoals vorige week, mijn computers gingen voor 18:00 uit.

Opmerkelijk
De Eerste Kamer nam de Pandemiewet aan. Een onbezonnen beslissing naar mijn idee, ook gezien de vage definitie van A-status ziekten. Voortschrijdend inzicht wordt buiten spel gezet. De coronamaatregelen zijn nog niet eens geëvalueerd of ze echt wel hebben gewerkt en een ministerie dat via-via zijn eigen adviezen genereert, wekt bij mij weinig vertrouwen.

Lees Verder... »

Dagboek 4: Keuken I

12 Juni 1973

Ze hebben Peter betrapt, hij jatte geld uit de portemonnee bij de vrouw waar hij klusjes deed. Wat een idioot, wie doet nou zoiets, hij kreeg toch al geld voor zijn werk? Hij schijnt het al veel vaker gedaan te hebben, hij glipte ergens naar binnen waar het touwtje uit de deur hing. Eerst had die vrouw niks in de gaten, maar na een paar keer begon ze nattigheid te voelen. Ze betrapte hem, dus komt nu de politie erbij.

Lees Verder... »

Schermloze Avonden (144)

17 Mei 2023
Voorspelen, Pandemiewet en een Zakje Zaad

Aflevering 144. Ik herken een oude hoeveelheidsaanduiding, een gros, oftewel twaalf dozijnen, grosse douzaine in het Frans. Vandaar de naam. 😉 Hebben we toch nog iets geërfd uit de Bataafse Republiek.
Ik heb vandaag een online gitaar-avond. Niet schermloos deze keer, maar uiteraard schrijf ik mijn wekelijkse blog wel!

Opmerkelijk
Deze week debatteert de Eerste Kamer over de uitbreiding van de Wet Publieke Gezondheidszorg. In de volksmond ook wel Pandemiewet genoemd.

Lees Verder... »

Dagboek 3: Portaal I

18 Mei 1973

Het is uit met Angeline… mijn hoofd zit helemaal vol, maar de gedachten willen er niet uit, ze blijven maar rondcirkelen rond de vraag hoe dat kon gebeuren. Ik mis haar al vanaf het moment dat ze zei dat ze niet verder wilde met me. Ik voel me waardeloos, ik kon geen woord uitbrengen, me niet verdedigen, haar niet overtuigen.

Lees Verder... »

Dagboek 2: Trappenhuis

15 Juni 1974

Geslaagd! Ik kan nauwelijks beschrijven hoe blij ik ben. Nu kan ik verder, ik kijk er naar uit. Eerst op vakantie met de vriendenclub en dan de toekomst tegemoet. Die examenfeesten, heerlijk. Laurien… ze is echt lief. Ik wist niet dat ik nog gevoel had nadat ik met Angeline… Ja, en Eline…

Lees Verder... »

Dagboek 1: Sleutel

29 Augustus 1974

Dit is de laatste pagina van mijn dagboek thuis. Morgen vertrek ik naar Leiden, eindelijk, ik heb er twee jaar naar toe gewerkt. De koffers staan klaar, mijn inschrijving is rond en de studiebeurs is goedgekeurd, het geld staat op mijn rekening. Mijn nieuwe leven begint, zonder de beklemming van hier, eindelijk een eigen plek om te (ver)blijven.

Lees Verder... »

Schermloze Avonden (143)

10 Mei 2023
Wapenverlanglijstje en een kleine Prins

Schermloze Avond 143. 83 jaar geleden begon voor Nederland de Tweede Wereldoorlog. Bij het herdenken concentreert men zich echter op het einde daarvan, vandaar 4 en 5 Mei.

Opmerkelijk
Op 4 Mei, de dag van onze dodenherdenking, werd Nederland opgeschrikt door een “onverwacht bliksembezoek” van de Oekraïense president Zelensky met zijn wapenverlanglijstje. Hij werd keurig gehaald en gebracht met een Nederlands vliegtuig. Onverwacht? Een vlucht moet je toch plannen? Bovendien verklaarde Zelensky dat hij was uitgenodigd “op deze bijzondere dag”…

Lees Verder... »

Schermloze Avonden (142)

3 Mei 2023
Baarschaamte, Ballingschap en Habanera

Aflevering 142, de eerste van de Meimaand. Ik realiseer me dat ik al een eind ben opgeschoten in het derde jaar Schermloze Avonden, het “echte” blog-element van deze site.

Opmerkelijk
Ik herken een opmerkelijk element in het hedendaagse discours. Het dient ons schuldbewust te maken en tegelijkertijd een handvat te geven om anderen de maat te nemen.
Schaamte…

Lees Verder... »

Scroll naar boven