Legolandelijk (3)

Muziek: Valse Impromptu van Edvard Grieg.

Luxe Paardenstal (Eigen Ontwerp)

Na wat vingeroefening met de Paardenstal 6379 ga ik zelf aan de gang. Grondplaat op tafel, dozen steentjes bij de hand en bouwen maar. Ik hou een aantal onderdelen van de oorspronkelijke Paardenstal vast, dus je vindt het sprongparcours en de paardenwagen ook hier.

Ik start met de bekende 32×32 grondplaat en leg de fundering in rode steentjes. Dat betekent uittellen van de nopjes in verband met de deuren en de breedte van de daken.

Het huis krijgt een royale paardenstal met attributen. De dakconstructie vraagt bijna alle Slope 33 blokjes uit de doos. Ondanks gebrek kan ik het dak toch netjes construeren. Een paar lange Technic bricks zorgen voor stevigheid.

Het huis zelf krijgt een boven- en een zolderverdieping. Grotendeels in wit, maar ik breng wat rode en gele accenten aan, ook om witte blokjes te sparen.

Tussen huis en paardenstal bouw ik een garage met openslaande deuren. Hier kan ik de paardenwagen kwijt. Op het platte dak zet ik wat bloemetjes neer, een reling zorgt voor de persoonlijke veiligheid.

Tot slot kleed ik de zaak aan met wat begroeiing en minifiguurtjes uit de oude doos.

Het ontwerp kost heel wat blokjes, dat wordt zoeken in de dozen. Hier en daar heb ik een ad-hoc constructie, maar het geheel blijft aardig stevig. Studio 2.0 heeft een stabiliteitstest, die aangeeft dat er toch nog redelijk zwakke stukken in zitten. Deze vormen geen gevaar voor de stabiliteit.

Uiteindelijk blijkt het ontwerp 400 onderdelen te bevatten in 82 types. Studio 2.0 schat de kosten van bestellen van de losse blokjes op 309 Euro. Goed verdiend, dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven