4 Jaar Actief

Muziek: Sonidos de aquel Dia, gespeeld door Victor Villandangos op klassieke gitaar.

Ik ben een tijdje bezig geweest met het verbouwen van de DOS Amigos Homepage Blog. Allereerst een nieuw thema. Ik ben het Astra thema gaan gebruiken. Overstappen van thema geeft altijd werk, want er zijn altijd thema-afhankelijke functies die dan net weer niet werken. Goed: andere menuutjes, overal een plaatje bij en een archiefpagina voor het overzicht.

Ik bekijk het archief nog eens goed en zie dat ik al vier jaar actief ben met dit blog. 18 Maart 2019 ging mijn eerste blogpost On-line!

Nieuw jasje en een jubileum. Tijd voor een korte terugblik.

De eerste vijf maanden in 2019 was ik bezig met het blog-publiceren van mijn korte verhalen. Ik had na een ontmoeting met een mede-schrijfster in 2016 na jaren inactiviteit mijn verhaaltjes-toetsenbord weer gevonden. We lazen elkaars werk en becommentarieerden het van elkaar. We probeerden zelfs een bescheiden samenwerking.

Daaruit bleek dat eigen verhalen een schrijver zo na aan het hart kunnen liggen dat zelfs vriendschappelijk bedoeld commentaar verkeerd kan vallen. Nu zal men al snel zeggen dat spanningen ook in vriendschap onvermijdelijk zijn, maar een schrijver hoort ook eigen-zinnig te zijn, want kopiëren is niet origineel.

Hoe dan ook, het wel- en wee van een vriendschap is weer een prikkel om te schrijven. Zo ontstonden verhalen zoals Zeven Zevenjaren, Facebook Paniek , De Rand van de Witte Rotsen, Over de Grens, Muzenloos, A Trip to the Fair en Omvrienden.

Daarnaast waren er Ultrakortjes, UKV in de volksmond. Wat Ultrakortjes zijn? Kleine verhaaltjes van max. 99 woorden. Ik heb een tijdje meegedaan bij de Facebookpagina Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Met wisselend succes, ik kwam er op gegeven moment achter dat de competitie UKV van de Week me niet meer kon inspireren.

😉 Toch ben ik nog in twee Kort en Prachtig bundels van Uitgeverij Godijn terechtgekomen. Op dit moment heb ik 81 UKVtjes op de blog staan, verspreid in Ultrakortjes over Schrijven, Ultrakortjes over Facebook en Messenger, Ultrakortjes over Relaties en Ultrakortjes Diversen. Met daarbij de knipoog naar de boekpresentatie bij het Rendez-vous in Utrecht.

Ik had tot dusver nog geen vaste rubriek, een topic dat een blog een blog maakt. Dat veranderde toen ik in Augustus 2020 begon met Schermloze Avonden. In de coronacrisis was media-hygiene heel belangrijk om niet besmet te raken met het polariserende narratief-virus. Dus hou ik een avond schermloos (geen PC, geen Tablet, geen TV, geen Smartphone) en schrijf over mijn bezigheden op die avond en wat me in die week is opgevallen. Dat is nu mijn voornaamste blog-activiteit.

De coronacrisis in 2020 – 2022 hield mij nogal bezig, net zoals iedereen. Zodoende heb ik dingen van me afgeschreven met verhalen in de rubriek Coronaliteiten. Een staalkaart van verhalen over angst, vaccinatiedwang, maatregelen, overheids-geschutter en complotten.

In 2022 ging ik met pensioen. Als erfenis wilde ik al mijn jubileumverhalen voor collegae achterlaten op het systeem van mijn werkgever. Dat kostte best wat werk om het verhalenarchief up to date in Word en PDF te brengen. Met als voordeel dat ik er een aantal op dit blog kwijt kon, te weten De Zoon van Harley David, De Snaren van Zayhra, Bie Oons in De Lutt’, Het Raadsel van het Pedagoochelaarsdoosje, De Bedevaart van de Abbreviant en De Poort van de Dungeon Master.

Het leek me een leuk idee om ook te bloggen buiten het verhaalcircuit, over alledaagse dingen. Rondje Twickel beschrijft een jaar lang wandelen op Landgoed Twickel in Delden tijdens de Coronacrisis. Op de Fietse geeft een beeld van een aantal van mijn fietstochtjes in de buurt. Legolandelijk beschrijft een aantal van mijn lego-bouwprojecten.

Daarnaast ben ik bezig met een kunstzinnige bijdrage van mijn Lief in Aquadichten. Ze heeft nog meer in haar mars, dus wie weet hoeveel ik nog kan delen!

Al met al is de blog lekker aangejongd, ik ga richting de 500 blogberichten. Daarin vind je weinig terug met alleen een Recente Berichten menu. Om dat te ondervangen heb ik een drietal handige menuutjes gemaakt.  Uitgelicht toont de verhalen van de maand in diverse categorieën. Het Verhalen menu geeft de brede onderverdeling in verhaal- en blogsoorten. Het Overzichten menu geeft opsommingen en een link naar het Archief. Alle overzichten hebben linken om snel naar het gewenste verhaal te gaan.

En zo kan de blog er weer even tegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven