De Driehonderdste

Muziek: Home van Andrew York, gespeeld door hemzelf op klassieke gitaar

Jubileum met een Rondje Twickel.

Ik begon de DOS Amigos Homepage Blog in Maart 2019 als onderdeel van de modernisering van de DOS Amigos Homepage. Ik zocht een onafhankelijk platform voor mijn rubrieken en verhalen. Ik startte met het omzetten van de korte verhalen die ik op dat moment op mijn computer had staan en schreef ondertussen lustig verder.

De eerste verzameling korte verhalen die stammen uit de periode 2016 – 2018 staan er inmiddels allemaal op. Het was interessant om in plaats van honderden pagina’s Fantasy het kortere verhalen genre eens te verkennen. Met die actie werd het blog mijn schrijvershuisje. Voor iedereen leesbaar op PC, Tablet en Smartphone. Vandaar de titelsong, de compositie Home van Andrew York, mooi gespeeld op klassieke gitaar.

Op dit moment staat er 300 berichten (posts) op de blog. Sinds eind Mei, toen het blog de 250 posts haalde, ben ik uiteraard doorgegaan met mijn rubriek Schermloze Avonden, een korte impressie van wat ik op de woensdagavonden zonder computer, Smartphone, en televisie allemaal uitvoer. Deze rubriek heeft inmiddels het jaarjubileum gehad en ik ga ermee door. Het blijkt heilzaam, zo’n avond zonder multimediale drukdoenerij.

De rubriek Coronaliteiten, verhalen met de (maatregelen rond) de coronacrisis als onderwerp of als achtergrond kreeg er vier verhalen bij. Een aantal verhalen zijn Science Fiction, maar waarschuwen wel degelijk tegen de aard van de huidige coronamaatregelen met vaccinatiedwang en de verregaande elektronische controle van de burger door coronapaspoorten die wel op een dystopie moet uitdraaien. Ik maak me daar echt zorgen over! En spreek telkens de hoop uit dat mijn Science Fiction fictie blijft.

Rondje Twickel, mijn verhalen over onze wandelingen rond Landgoed Twickel in Delden, werd een nieuwe rubriek. Een combinatie van een fotogalerij en tekst over wat we op de rondjes tegenkomen. Het Rondje Twickel is ons vaste weekenduitje nog van voor de coronatijd en bleek de afgelopen anderhalf jaar het uitgelezen middel om nog wat gezonde buitenlucht op te doen en even de rust van de natuur te zoeken boven de onrust van de media.

Eveneens nieuw is de rubriek Op de Fietse, met foto’s geïllustreerde verslagen van mijn fietstochtjes in de nabije omgeving in ons mooie Twente. De vakantie bood daar ruimte voor en zelfs op mijn vaste thuiswerkpauzefietsrondje is er soms iets te beleven. Er is nog veel te ontdekken op het punt van heemkennis.

Inderdaad, de bijdragen voor de rubrieken overstijgen momenteel het aantal verhalen. Ik had de afgelopen tijd nodig voor mijn laatste collegiaal jubileumverhaal voor mijn pensioen, getiteld Het Geheim van de Stamboombouwer dat speelt in een post-apocalyptisch Twente.

Over jubileumverhalen gesproken: Ik ben bezig om de verhalen uit mijn schrijverscarrière voor 40 jaar gelegenheidsverhalen (jubilea en pensioneringen) op dit blog uit te breiden. De Zoon van Harley David, De Raadsels van het Pedagoochelaarsdoosje en De Bedevaart van de Abbreviant staan er al op, op dit moment ga ik bezig met De Poort van de Dungeon Master. Een mooi klusje om mee verder te gaan als ik volgend jaar gepensioneerd ben.

En zo leeft dit blog voort. Het bezoekersaantal is bescheiden, maar ik hoop dat de verrassing voor de toevallige voorbijganger onverminderd in stand blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven