Woke voor Beginners

I woke up this morning, een blues van Lightnin’ Hopkins

Deze week las ik een opmerkelijke actie van een club genaamd People for the Ethical Treatment of Animals, afgekort tot PETA. Eerst dacht ik alweer bullshit bingo. In onze moedertaal zou dit moeten luiden Mensen achter de Ethisch Verantwoorde Behandeling van Dieren, afgekort MEVBD.

šŸ˜‰ Oioioi, mijn pot verwijt een ketel, ik zie opeens dat ik mijn welgemeende excuses moet aanbieden voor het Engelstalige plaatje bij dit blog en het eveneens Engelstalige liedje van Lightnin’ Hopkins. Bij dezen!

De PETA verklaarde zich tegenstander van paarden in draaimolens omdat die trek- en rijdiergebruik zouden propageren. In plaats daarvan zouden er technologische voorwerpen moeten komen zoals autoā€™s en ruimteschepen. Dit zou bij kinderen compassie voor die arme rijdieren moeten kweken plus een hang naar technologische vooruitgang.

Wat nu? Zodat het zeker zal zijn dat Artificial Intelligence de mensheid overneemt? šŸ˜‰ Laatstgenoemden zijn immers te dom om echt na te denken, nietwaar?

Ze worden steeds origineler, die wokies. Daarnaast neemt deze nieuwe mode ook steeds waanzinniger vormen aan. Zo krankjorum dat zelfs ik nog een aantal woke gedachtengoedjes kan  definiĆ«ren.

Laten we beginnen in het spectrum van de PETA adepten. Daarna wijd ik uit naar wat fantasie-woke.

Katten

Het houden van huiskatten is onethisch. Ze worden gedwongen tot de muizenjacht en vervallen daardoor uit frustratie wegens gebrek aan muizen tot het afslachten van weerloze vogels. Dit is eclatant menselijk misbruik van hun instinct. Mensen moeten afzien van katten houden en muizen en ander ongedierte met de geschikte chemicaliƫn bestrijden. De firma BASF heeft hier veel ervaring mee en ook de memoires van Ali Cyaankali bieden waardevolle ervaringen voor de praktische realisatie. Katten horen in de vrije natuur. Dat is het thema van de actiegroep Felix indomesticus!

Honden

De Belangengroep Hondenweer neemt het op voor onze trouwe viervoeters. Zij menen dat honden door mensen tot slaaf worden gemaakt. Het is schrijnend om te zien hoe deze edele dieren bij mensen bedelen om aandacht en een versnapering, en daarbij hun waardigheid als vrije hond totaal verliezen. Ze worden zeer vernederend continu aan de leiband gevoerd, iets dat door overheden wettelijk wordt voorgeschreven. Daarnaast worden ze gevoed met onnatuurlijk fabrieksvoer en slachtafval en dienen ze hun natuurlijke behoeften slechts op voorgeschreven terreinen te volgen.

Honden houden moet verboden worden, laat mensen hun soortgenoten maar tot slaaf maken en de restjes voeren. Een welgemeend excuus en herstelbetalingen voor de hondengemeenschap zijn op hun plaats.

Tja, dit gaat natuurlijk herrie geven met de volgelingen van de excuses voor slavernijverleden. Verleden? Slavernij bestaat nog steeds!

Modelspoorwegen

De Actiegroep Fossiele Brandstoffen Nee! Heeft het volgende voorstel: Modelspoorwegen zijn een verheerlijking van machines die op fossiele brandstoffen lopen. Met name de nostalgische stoomlocomotieven houden de herinneringen aan een letterlijk en figuurlijke zwarte periode in de geschiedenis van de mensheid levend, toen fossiele brandstoffen de norm waren voor de heerschappij van de industriĆ«le bourgeoisie. Daarom moet de modelspoorwegbouw worden ontmoedigd en zelfs verboden. Volwassenen moeten niet met treintjes spelen. Opa’s moeten voor hun kleinkinderen in meer constructieve zaken een voorbeeld zijn.

Ook al zijn modelspoorwegen in de praktijk elektrisch, ze moeten toch verdwijnen vanwege de slechte invloed op de mens van nu. Een uitzondering kan worden gemaakt voor de spoorwagentjes met handbediening, die herinneren ons aan de tijd dat de mens in het zweet zijns aanschijns voor zijn vervoer zorgde.

Modeltreinen kunnen gratis worden aangeboden voor recycling.

Mogelijk ontstaat een conflict met de PETA als de modelspoorbaan miniatuur veewagens op de rails heeft staan.

VOC Mentaliteit

De actiegroep Erkenning voor Oost Indiƫ brengt in herinnering dat een premier van onze regering ooit de VOC-mentaliteit, de Hollandse ondernemingszin in de Gouden Eeuw, met weemoed beschreef als absolute noodzakelijkheid voor het aanpakken van de problemen van de huidige tijd in een land vol labbekakken.

Dit is een grof schandaal, deze kolonialistische management instelling. Onze overheid van nu dient Oost-Indisch doof te zijn voor deze propaganda. Alle sporen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en de West Indische Compagnie dienen te worden uitgewist of als ethisch onverantwoord in kogelvrije vitrines te worden tentoongesteld. Daarnaast is een herstelbetaling van 50,000 Euro per nazaat van de benadeelden van dit beleid op zijn plaats.

Hierbij lopen we wel een conflict op met de strijdgroep Westen word Wakker! die gekant is tegen het bevoordelen van niet-Westerse aardbewoners.

Motorrijden

De actiegroep Autoriteit Nu! stelt een strikt verbod op motorrijden voor plus het verschrotten van alle typen motorfietsen. De motorfiets is het icoon van revolutionairen zoals in de film Easy Rider, een zeer slecht voorbeeld voor onze jeugdigen die gezagsgetrouw dienen te worden opgevoed. Een eigen weg kiezen is fundamenteel verkeerd, dit mag nooit gemakkelijk gaan. Orde is de enige oplossing en de technologie zal ons daarbij helpen.

Een Easy Rider mentaliteit maakt de weg vrij voor uitwassen zoals Bitcoin en lokale communities. De motorfiets dient uit het verkeer te verdwijnen en vervangen te worden door op afstand bestuurbare voertuigen. Dan blijft iedereen op het rechte pad.

Men verwacht cohesiebetuigingen van de meeste woke-groeperingen, omdat opgelegde discipline geheel in overeenstemming is met de wijze waarop zij hun doelstellingen willen bereiken.

Aardappels

De belangenvereniging Voer voor Wakkere Mensen onderkent een probleem: De Aardappelteelt is in het leven geroepen als massavoedselproductie om grote groepen afhankelijke mensen te onderdrukken door de vleesetende elite. De toestand die dan ontstaat heeft de schilder Van Gogh (šŸ˜‰ Nee, niet de cineast) treffend weergegeven in zijn meesterwerk De Aardappeleters.

Daarnaast weerstreven ze natuurlijk ingrijpen op de teelt middels de Coloradokever en natuurlijke schimmelinfecties. Die patatverslaving moet maar eens afgelopen zijn. Patat dient uit de horeca en de schappen der supermarkten te verdwijnen. Aardappelconsumptie dient te worden ontmoedigd en vervangen door op insecten en wormen gebaseerde voedingsmiddelen.

Een conflict met de PETA die zich inzet voor dierwaardige behandeling van kakkerlakken en meelwormen, is zeer waarschijnlijk.

Nog meer Suggesties?

Je ziet, je kunt van alles woke maken, maar je zit dan gelijk in het vaarwater van talloze andere wokies. Er zijn vast nog legio mogelijkheden om frustratie over onrecht op de meest onwaarschijnlijke zaken bot te vieren.

Het wordt hoog tijd voor een A-woke beweging.

Ik sta open voor suggesties. Ik zou zeggen, reageer op deze blog met een nieuw woke-subject. Merk op dat ik wel wat moderatie ga toepassen. Eis is dat de suggestie volkomen onzinnig is maar toch voor de een of andere groep weer hout snijdt. Dit moet je in je bijdrage ook beargumenteren.

Ik behoud me daarbij het recht voor om gewelddadige uitingen, ultrarechtse en ultralinkse uitlatingen en racistische en kwetsende suggesties te weren.

šŸ˜‰ En nu maar hopen dat het aantal suggesties niet het effect van een Distributed Denial Of Service (DDOS) aanval krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven