Bird Song

Bird Song uit Access Permitted van Annette Kruisbrink, gespeeld door Mark op klassieke gitaar

Voor vandaag: Bird Song uit Access Permitted, een leuke hedendaagse bundel met tien stukken voor de jongeren ( ; -) waaronder ik) van Annette Kruisbrink.

In het najaar zie je vaak enorme zwermen spreeuwen al kwetterend weidse cirkels draaien. Na een paar rondvluchten strijken ze dan neer op de takken van bomen in de buurt en kletsen erop los. Als je eventueel onder zo’n zwerm fietst, moet je geluk hebben om niet getroffen te raken door een natuurlijke behoefte van zo’n gevederd vriendje.

Een spreeuwenzwerm brengt de weemoed van de herfst bij me boven, de dagen worden korter, de vogels gaan op trek. Ergens heb ik dan zin om er achteraan te gaan naar een warm overwinteringsoord. Maar ja, er is hier nog heel wat te doen en Sinterklaas en Kerst zijn hier best gezellig.

Die weidse cirkels van de spreeuwenscherm zit duidelijk in de beweging van dit stuk. Het is niet super moeilijk, maar het is wel de kunst om de beweging breed in klank te spelen en de melodie boven de begeleiding uit te spelen.

2 gedachten over “Bird Song”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven