Op de Fietse

1 Crossen door het landschap op een Oma-fiets

Twente is mooi en interessant genoeg voor recreatief fietsen. Nu mijn pensionering in zicht komt, zal ik om de nodige beweging te houden, het woon-werk fietsen moeten vervangen door nuttig vermaaksverkeer. Deze vakantie (2021) is een mooi startmoment. We blijven namelijk thuis, omdat we geen zin hebben om een vakantie te “verdienen” met vaccinatie- of testbewijs.

Zodoende begin ik hierbij een serie kleine fietstochtjes om in beweging te blijven. Ik steek mijn zakcameraatje bij me om plaatjes te schieten en dan wordt het Kiek’n wat ’t wordt en wellicht een verhaal. En verder hou ik mijn Twentse spreukenboekje bij de hand!

Klik op de plaatjes of de links om de verhalen te lezen.

 • Op de Fietse (1)
  De fiets is mijn voornaamste vervoermiddel. Ik kreeg mijn eerste fiets toen ik acht jaar was. Ja, in die tijd kregen kinderen het fietsen nog niet met de paplepel ingegoten, ...
 • Op de Fietse (2)
  Het eerste tochtje van de vakantie, een rondje van bijna tien kilometer. Ik rij de wijk uit, binnendoor naar Deurningen langs het aloude fietspad tussen de weilanden, de Hasselerschoolweg. Het ...
 • Op de Fietse (3)
  Tijdens de coronacrisis werd thuiswerken verplicht. Geen optimale situatie voor mijn werk waarvoor ik vaak op pad moet om zaken te gaan bekijken. Bovendien raakte ik mijn lichaamsbeweging kwijt, de ...
 • Op de Fietse (4)
  Vandaag lees ik een enthousiast verhaal over het Stiftfestival, een kamermuziekfestival dat ooit gehouden werd in de buurtschap Het Stift bij Weerselo. Ditmaal waren ze naar Twickel in Delden verhuisd, want ...
 • Op de Fietse (5)
  Het Hulsbeek bij Oldenzaal komt al vroeg voor in de annalen: De eerste notitie dateert uit eind veertiende eeuw. Twente viel toen als Oversticht nog onder kerkelijk gezag van de ...
 • Op de Fietse (6)
  Het begin van de laatste vakantieweek. Werd ik daarom zo moedeloos wakker vanmorgen? Omdat ik opeens volgende week weer om kwart over zes mijn bed uit moet in plaats van ...
 • Op de Fietse (7)
  Ik ben na mijn vakantie weer aan het werk gegaan. Thuiswerken is hier (ongelukkigerwijs) onderdeel van, dus heb ik een paar vaste bewegingspauzes. ’s Ochtends en ’s middags een rondje ...
 • Op de Fietse (8)
  In mijn aanloop naar mijn pensioen probeer ik met het rondje fietsen de beweging erin te houden. Lekker in de buitenlucht, zonder sportscholen waar je eerst moet aantonen dat er ...
 • Op de Fietse (9)
  Na weken van grijs en grauw weer met heel soms een dagje een beetje zon, blijft het al een paar dagen schitterend weer met strakblauwe lucht. Hoog tijd om de ...
 • Op de Fietse (10)
  Dit is een vakantie-aflevering van Op de Fietse. We zijn twee weken in IJhorst. Omdat we geen trekhaak op de auto hebben, kunnen we onze fietsen niet meenemen. Niet getreurd, ...
Scroll naar boven