Op de Fietse (8)

Muziek: Bauernlied uit de Lyrische Stuecke van Edvard Grieg gespeeld door Haakon Austbo op piano

Kappen voor het Milieu?

Als de leu gek wördt, geet ’t eer meestentied in ’n kop an.
(Als de mensen gek worden, begint het meestal in de bovenkamer)

In mijn aanloop naar mijn pensioen probeer ik met het rondje fietsen de beweging erin te houden. Lekker in de buitenlucht, zonder sportscholen waar je eerst moet aantonen dat je bij de eventuele blessures die je daarbij oploopt geen besmettingsgevaar voor de omgeving vertegenwoordigt.

Laatst hoorde ik een corona-reclamespotje op de radio waarin het volk tips krijgt om de economie toch weer op te starten: Help je sportschooleigenaar, hou je QR-code en identiteitsbewijs gereed. Ik denk dat je de arme ondernemer eerder van de wal in de sloot helpt, want eerlijk is eerlijk, QR-paspoort met identificatieplicht geeft mij geen welkom gevoel, zeker niet als je ook nog met mondkapje op in de rij moet staan.

Vanmorgen regende het, maar onder de koffie zag ik de zon doorbreken. Op de fietse! Die gelegenheid moet je pakken. Ik rij vooralsnog mijn pauzerondje van een kilometer of zeven.

Ik passeer het bosperceel tussen Middelhoek en Hongerveld en zie dat ze ijverig aan het kappen zijn. Heel opmerkelijk, dat bosje staat er al jaren in het drassige gebied rond de Hasselerbeek, als je Topotijdreis mag geloven is het in de vijftiger jaren aangeplant. De gemeente heeft er nog nooit wat aan gedaan en nu moet het opeens allemaal weg? Wat is dit? Onderhoudsschuldgevoel of milieugekte?

Het zou best eens verband kunnen hebben met de zendmast bij voormalig café Nijhof verderop, daar staan op dit moment een bouwkeet en stapels dozen met nieuwe zend-elementen. Dit ruikt naar 5G, de door de overheid en Big Tech gepromote upgrade van het mobiele netwerk die ook zo handig is voor de surveillancemaatschappij. Bomen verminderen het bereik van de 5G straling, dus worden ze in Nederland massaal gekapt als ze in de weg staan.

Die hele bomenkapperij en het biomassacredo lijkt me toch contraproductief in de CO2 discussie. Planten en bomen zetten CO2 om in zuurstof. Die moet je niet kappen maar juist verzorgen of zelfs bij planten. Wat bezielt die klimaatbeleidsmakers toch? Met deze kaalslag gaat de burger met een CO2 quotum uiteindelijk het gelag betalen voor de megalomanie van de technologie.

Het weer blijft droog. Het doorkijkje naar Deurningen biedt een opvallend contrast met zonneschijn en dreigende bewolking. Ik fiets lekker door met waakzame blik op de omgeving. Zo zie ik dat sneeuwklokjes en krokusjes zich boven het maaiveld wagen en reageren de paarden bij de Hogeveldsweg enthousiast als ik even klak met de tong. Ik kom hier vaker langs, wellicht kennen ze me.

De Meester Molendijkweg is weer open. Er moest een elektriciteitskabel worden verlegd omdat een van de bewoners een zwembad in zijn tuin wilde aanleggen. Dat kon niet zo lang de elektriciteitskabel voor de buurt onder zijn tuin doorliep. Vandaar de verbouwing. Kostbaar grapje, stel ik me zo voor.

Ik passeer het bedreigde bosperceeltje op de terugweg opnieuw. Enkele belangstellenden staan te kijken naar de groeiende stapel hout. Ik hoor zo snel geen geruchten, dus fiets ik lekker door naar salade en tomatensoep thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven