Rondje Twickel (11)

Muziek: Fuori della Notte van Ludovico Einaudi, gespeeld door Jeroen van Veen op piano

26 September 2021

Naseizoen en Old-timers

Het vorige weekend was nogal regenachtig, dus sloegen we een keertje over. De vakantie was net voorbij en weer beginnen met werken bleek tegen te vallen. Nu zit er een hele week op en het weer is mooi, dus we kunnen.

De herfst is officieel begonnen. Erna zoek snel nog even wat bloemzaden voor ze allemaal weg zijn (foto 137). Daarvoor moet je wel het weiland in. Gelukkig zit er aan het begon van de Lage Esweg nog geen sloot langs het pad.

Vanaf de weg hebben we een fraai uitzicht op de watertoren van Delden (foto 138). Hier kun je goed zien dat het water niet alleen boven in de toren zit. Aan de rechterkant zie je het pompstation en een ondergrondse wateropslag met ontluchters. Zo op afstand lijkt het een fort, zoals je vroeger vaker in Nederland aantrof.

De herfst doet nauwelijks merkbaar zijn intrede, de toppen van de grote boom bij de oude Deldener School (foto 139) toont al gekleurde bladeren net zoals iemand van middelbare leeftijd kleine plukjes grijs in het haar krijgt.

Rond de paden staat de mais hoog (foto 140). De oogst is laat dit jaar. Wat je hier ziet is duidelijk mais voor veevoeder, de planten hebben aren in plaats van kolven.

Door hun dikke vacht hebben de schapen in het weitje bij de Noordmolen nog het idee dat het zomer is (foto 141). Ze liggen allemaal tegen het hek aan in de schaduw. Aan de strengen wol kun je zien dat het gaas een geliefd krabplekje is. Ditmaal liggen de zwarte schapen gewoon tussen de witte.

Bij Het Hoogspel maken we een stukje folklore mee, een bijeenkomst van de Oldtimer Club die hier blijkbaar een toertocht begint. Langs de weg staat een hele rij prachtig opgeknapte Citroen DSen, ook wel bekend als Diane, waardoor de auto’s de bijnaam Godin op de Weg kregen. Het is een leuk gezicht. Op de parkeerplaats staat een heel bijzonder exemplaar (foto 142 en 143), een auto van de firma Citro-classique. Een wonderlijke combinatie van een Diane met een oud caravannetje. Goed, we wisten dat Engelsen hun personenauto nog weleens ombouwen tot mini-camper, maar dit exemplaar in hemelsblauw en goud is wel bijzonder fraai.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven