Rondje Twickel (12)

Muziek: Corale Solo van Ludovico Einaudi, gespeeld door Jeroen van Veen op piano

10 Oktober 2021

Een ander pad en zwammen langs de route

Vandaag was het weer zo mooi dat de parkeerplaats van Het Hoogspel helemaal vol staat. Het is een drukte van belang van trimmers, wandelaars en fietsers. Het terras zit vol en binnen zit een feestgezelschap. Daarom wijken we vandaag uit naar de parkeerplaats van Twickel.

Op deze parkeerplaats moet je betalen, ze hebben net een nieuwe parkeerautomaat met slagbomen geplaatst. Toch geeft dit onverwachte uitstapje ons de gelegenheid om eens een ander pad te nemen. We komen aan de andere kant van de Twickelervaart de Bornsestraat over en lopen via de Noordmolen terug naar onze vaste route. Een mooie gelegenheid het rondje eens andersom te doen.

In het bos is het beschaduwd en vochtig, een prima atmosfeer voor een paar herfstboden, de paddestoelen. Overal duiken ze op, bleek en soms bijna onsmakelijk slijmerig. Even nazoeken leverden de soorten op: Geschubte Inktzwammen, Parasolzwammen een iets dat lijkt op Russula’s of Beukwortelzwammen. Een aantal paddenstoelen is al vergaan, wat herkenning lastig maakt.

Hoe het ook zij, de herfst neemt zachtjes de macht over markeert heksenpaden (foto 164). Het zal niet lang meer duren voor je Witte Wieven in de mist ziet dansen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven