Uitgelicht: Verhaal van de Maand

Nadeel van een blog is dat de verhalen een constante stroom vormen, individuele verhalen en afleveringen van vervolgverhalen en rubrieken stromen langs op de berichtenpagina en verdwijnen vervolgens uit beeld. Weliswaar biedt de site diverse navigatiemogelijkheden om in de stroom te zwemmen, maar dat vraagt tijd die in een drukke periode misschien kostbaar is.

Daarom onderhoud ik een Uitgelicht: pagina met Verhaal van de Maand als ander gezichtspunt op de inhoud van dit blog. Maandelijks vestig ik kort de aandacht op verhalen uit de categorie vervolgverhalen, losse verhalen, muziekverhalen en coronaliteiten. Ik recruteer een uiterst partijdige maar zeker terzakekundige jury, die maandelijks een keuze maakt. Dat gaat uiteraard niet zonder stevige discussies.

Klik op het plaatje om het verhaal te lezen.

September 2023

Bijzonder: Dagboek

Patrick’s broer komt in aanraking met justitie. Een strafblad dreigt, tenzij het gezin in therapie gaat om uit te zoeken waar zijn ontsporing vandaan komt. Die therapie legt spanningen en rollen bloot die grote impact krijgen op Patricks leven. Een novelle in een groot aantal afleveringen. Inmiddels staan 21 afleveringen op de blog.

Vervolgverhaal: Als een Ander dan Jezelf

Sjors Vandegraat bezoekt een tweedehands platenzaak om zijn collectie aan  te vullen. Hij wil zijn nieuwe stereo inwijden als symbool voor een nieuw begin. Dan komt hij een bijzondere langspeelplaat tegen die hem terugbrengt naar onvoltooid verleden.

Muziekverhaal: Fall of the Leafe

Een verhaal bij het muziekstuk Fall of the Leafe van Peerson op Sonnet 73 van Shakespeare.

Los verhaal: Pelgrim

Een herinnering aan de laatste pelgrimstocht van onze overleden vriend Michael.

Themaverhaal: Verbeter de Wereld

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Kan dat nog wel met al di crises van nu? Frank ontdekt dat dit niet meevalt met alle regeltjes van tegenwoordig.

Scroll naar boven