Uitgelicht: Verhaal van de Maand

Nadeel van een blog is dat de verhalen een constante stroom vormen, individuele verhalen en afleveringen van vervolgverhalen en rubrieken stromen langs op de berichtenpagina en verdwijnen vervolgens uit beeld. Weliswaar biedt de site diverse navigatiemogelijkheden om in de stroom te zwemmen, maar dat vraagt tijd die in een drukke periode misschien kostbaar is.

Daarom onderhoud ik een Uitgelicht: pagina met Verhaal van de Maand als ander gezichtspunt op de inhoud van dit blog. Maandelijks vestig ik kort de aandacht op verhalen uit de categorie vervolgverhalen, losse verhalen, muziekverhalen en coronaliteiten. Ik recruteer een uiterst partijdige maar zeker terzakekundige jury, die maandelijks een keuze maakt. Dat gaat uiteraard niet zonder stevige discussies.

Klik op het plaatje om het verhaal te lezen.

April 2023

Bijzonder: Dagboek

Patrick’s broer komt in aanraking met justitie. Een strafblad dreigt, tenzij het gezin in therapie gaat om uit te zoeken waar zijn ontsporing vandaan komt. Die therapie legt spanningen en rollen bloot die grote impact krijgen op Patricks leven. Een novelle met autobiografische elementen in een groot aantal afleveringen.

Vervolgverhaal: Over de Grens

Redacteuren, recensenten en recenserende lezers spelen een opmerkelijke rol in het bestaan van een schrijver. Soms gaan hun reacties over de grens. Waar komt dat uit voort?

Muziekverhaal: Vissenkom II

Arnold is teleurgesteld geraakt in de liefde en zoekt alleen nog maar gezelschap via betaalde erotische chatsites. Op een avond beleeft hij een bijzondere chat met een ver verleden.

Los verhaal: Spelen met je Leven

Spelen met je Leven was de titel van een onlinecursus in autobiografisch schrijven. De eerste opdracht was Schrijf een verhaal over de titel van deze cursus. 😊 Dat heb ik gedaan.

Themaverhaal: Neusworteltjes

Onze premier de heer Rutte munt niet uit in transparantie, menig feit verdwijnt in de Afgrond van Verloren Actieve Herinneringen. In dit verhaal blijkt hoe dat komt.

Scroll naar boven