Uitgelicht: Verhaal van de Maand

Nadeel van een blog is dat de verhalen een constante stroom vormen, individuele verhalen en afleveringen van vervolgverhalen en rubrieken stromen langs op de berichtenpagina en verdwijnen vervolgens uit beeld. Weliswaar biedt de site diverse navigatiemogelijkheden om in de stroom te zwemmen, maar dat vraagt tijd die in een drukke periode misschien kostbaar is.

Daarom onderhoud ik een Uitgelicht: pagina met Verhaal van de Maand als ander gezichtspunt op de inhoud van dit blog. Maandelijks vestig ik kort de aandacht op verhalen uit de categorie vervolgverhalen, losse verhalen, muziekverhalen en coronaliteiten. Ik recruteer een uiterst partijdige maar zeker terzakekundige jury, die maandelijks een keuze maakt. Dat gaat uiteraard niet zonder stevige discussies.

Klik op het plaatje om het verhaal te lezen.

Mei 2024

Bijzonder: Si vis Pacem…

Tussen al dat geklets over “Onze Oorlog” en de bijbehorende donaties voor “wederopbouw” waarbij niet zozeer het land als wel de krijgsmacht tegen de Russen wordt bedoeld, sla ik aan het denken. Hadden de oude Romeinen gelijk, of is het slechts een stap op weg naar totale vernietiging? Waarin links ultrarechts is geworden…

Vervolgverhaal: Over de Grens

Al lezend in De Engel en de Jukebox van Hubert Lampo (1920 – 2006) waarin twee schrijvers elkaar ontmoeten in Antwerpen, moet ik opeens denken aan een eigen verhaal: De confrontatie tussen schrijver en redacteur. Gaan de verhalen gelijk lopen?

Muziekverhaal: Nocturnal after John Dowland

Mijn allereerste verhaal op dit blog in 2019, uit het grijze verleden van Maart 2016. Hoe muziek je kan ontroeren en verwarren als er een fusie ontstaat met uitvoerende en beeldende kunst.

Los verhaal: Opstandige Jongeren

In 1969 stond ik als middelbare scholier op de tram te wachten op het Spui terwijl de Maagdenhuisbezetting zich ontvouwde. Strijd voor democratisering van de universiteit. Waar strijden studenten 55 jaar later voor? Een voor mij onthutsende vaststelling…

Themaverhaal: Bel voor een Wonder

Hoe een fietsrondje om een luchtje te scheppen na verstikkend thuiswerken in de coronatijd leidt tot een wonderlijke ontmoeting.

Scroll naar boven