Afslag Gemist (15)

Toch een Keertje Twijfelen…

Helder van het album Helder van BLØF. Soms komt na twijfel helderheid

Links of rechts,
Of weer het cirkeltje rond?

Jarenlang leefde ik in een goede balans tussen werk en vrije tijd, waar onder meer het gitaarspel een vast onderdeel van vormde. Ik was daar zeer tevreden mee.

Ondertussen had ik wel een paar activiteiten met de gitaar die je als professioneel zou kunnen beschouwen. Zo maakte ik arrangementen voor fluit en gitaar die ook werkelijk zijn uitgegeven. En bij DOS Amigos hadden we weleens betaalde optredens. Geen vetpot, maar je kon er in ieder geval nieuwe snaren voor kopen.

Maar al die tijd bleef de gitaar voor mij een vrijetijdsbesteding, met recht een liefhebberij.

Begin negentiger jaren begonnen bij mijn bedrijf de reorganisaties die uiteindelijk de meer dan halvering van het aantal arbeidsplaatsen tot gevolg hadden. Ik was toen een jaar of 33. Het idee dat je je baan kon kwijtraken, benauwde me nogal en ik vroeg me toen af wat ik anders zou kunnen doen.

Op dat moment heb ik heel even overwogen om iets aan deeltijdconservatorium te gaan doen, om de gitaar ook professioneel te gaan inzetten, bij het geven van muzieklessen. Een open dag op het conservatorium hier overtuigde me echter niet, dus het is bij een overweging gebleven.

Vandaar dat ik nu 22 jaar later nog steeds hetzelfde werk doe en de gitaar voor mij nog steeds samen met mijn toetsenbord de vrije tijd bezet.

Dus die afslag is er nooit gekomen. Maar is dat erg?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven