Afslag Gemist? (16)

Heb ik nu een afslag gemist?

Felicidade, van het album Nuages door Roland Dyens. Uiteindelijk ben ik gelukkig met de balans.

Heb ik nu een afslag gemist door gitaarspelen als liefhebberij aan te houden en niet te proberen om van mijn hobby mijn werk te maken?

Tja, ik heb al een keer van mijn hobby mijn werk gemaakt. En ik heb zelfs als amateurschrijver (bepaalde aspecten van) mijn werk tot hobby gemaakt!

Op zich heb ik al best wat zakengedaan die muzikanten die vakinhoudelijk bezig zijn ook doen. Optreden, arrangeren, publiceren, recenseren en lesgeven, ik heb er allemaal een snufje van meegekregen. Dat was leuk en soms best spannend, vooral het optreden en het les geven.

Desondanks is de muziek voor mij altijd een belangrijke vrijetijdsbesteding gebleven. Ik vraag me soms weleens af hoe dat gegaan zou zijn vanuit een beroepssituatie. Hoe zou ik dan de balans hebben gezocht tussen beroep en vrije tijd?

Misschien was ik dan wel radiootjes gaan bouwen of fietsen repareren. Met nagelbeschermers, uiteraard, want met zo’n fietsketting heb je zo de scheurtjes in je speelgereedschap.

What if… sommige mensen verdienen hun brood met die scenario’s. Ik ben echter op dit moment tevreden met de rol die de muziek en de gitaar in mijn leven spelen.

En ik hoop dat de muziek erin blijft zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven