De Poort van de Dungeon Master (20)

Muziek: Zeitgeist van Faun

Hanck

Hanck schreeuwt het uit wanneer hij het laatste restje van zijn Mana oproept. Hij voelt zich leeggezogen op het moment dat zijn laatste bliksemschicht zich sissend richting zijn tegenstandster snelt. Het is raak, ze slaakt een schreeuw van pijn en wankelt achteruit. Restanten van de bliksem treffen een van de bomen van de open plek en zetten de schors in brand. De vlammen verspreiden een spookachtig licht, wars van enige warmte. Het hout knettert.

Nu heb ik alleen mijn vechterskansen nog, bedenkt hij zich. Hij trekt zijn zwaard Drakentong, het Drakenstalen wapen dat hij in de Kerkers had veroverd, en stormt voorwaarts. Het wapen ligt hem als lood in de hand, een duidelijk teken dat hij zijn uithoudingsvermogen te zeer op de proef heeft gesteld.

Zijn blonde tegenstandster prevelt iets en werpt daarop een met vaag gloeiende vloeistof gevulde fles naar hem toe. Hanck slaagt er juist in om opzij vallend het projectiel te ontwijken, zodat het op de grond aan stukken spat. De vrouw in het groen wijkt haastig terug. Een verstikkende wolk stijgt op ter plaatse van de snel verdampende inhoud.

Hanck kan de damp niet helemaal omzeilen en hoestend rolt hij met prikkende en tranende ogen opzij naar een kant waar de lucht zuiver is. Een verlammend gevoel van zwakte overvalt hem wanneer hij haastig overeind tracht te komen.

Gifwolk! realiseert hij zich.

De vervliegende dampen vormen een korte maar noodzakelijke wapenstilstand tussen de twee vechters. Zodra de lucht is opgeklaard, vallen beiden echter weer met frisse moed aan.

Hanck krijgt in de gaten dat de Mana van zijn tegenstandster eveneens uitgeput is, want ze doet geen pogingen meer om nieuwe flessen met levensgevaarlijke inhoud te brouwen. Nu komt het op lichaamskracht en behendigheid aan.

Een venijnige tik op zijn arm met een elfenstaf die zijn bot bijna breekt, maakt hem direct pijnlijk duidelijk dat deze elfenvrouw niet tot het zwakke geslacht behoort en met het eenvoudige maar stevige wapen een formidabele tegenstandster vormt.

Hij haalt instinctief uit met zijn zwaard en treft de staf. De staf breekt echter niet. Met een kreet van teleurstelling wijkt hij terug en houdt zijn dekking in de gaten. Hij is in het nadeel, zijn zwaard heeft minder reikwijdte dan haar staf.

De beiden dansen om elkaar heen, op zoek naar een gaatje in de verdediging. Zweet loopt de vechters over het gezicht, het prachtige blonde haar van de vrouw zit verward, een blik van haat en woede maakt haar ogen donker.

Twijfel knaagt. Hij had zich nog nooit zo gehaat gevoeld als nu. Wie is zij toch? denkt Hanck, waarom moet ik haar overwinnen voordat ik de macht krijg?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven