Önder d’n Droad deur!

Muziek: Round goes the Gossip van Focus

Uitwerking van een schrijfopdracht uit “Je Leven Schrijven” van Julia Cameron: Schrijf een roddelbladverhaal

***

Kleinschaligheid is de toekomst. Wat hebben we aan de misstappen van sterren in Hilversum, New York of Hollywood? Wat moeten we met de geiligheid van royals, celebrities en richies overal ter wereld?

Ook deze week blijft u in de buurt met een nieuwe aflevering van Önder d’n droad deur!1

Nee, ik plaats geen foto’s. Het zou toch vervelend zijn als jullie onze roddelonderwerpen in de supermarkt zouden herkennen. Gebruik dus jullie fantasie!

Man valt door SCHUTTING bij het LOEREN

In de Xxstraat bezweek een schutting, Dat openbaarde een interessant schouwspel in de vorm van Buurman A in een compromitterende houding. Hij was UITGEGLEDEN over een slak bij zijn activiteiten en had steun gezocht bij de wrakke erfafscheiding. Nader onderzoek van de schutting toonde een KIJKGAATJE dat hij al jaren gebruikte om de buurvrouw te bespieden bij het koken.

“De uitdrukking op haar gezicht als ze het eten kruidt,” bekende hij aan onze verslaggever, “dat is extase, daar doe ik het al tien jaar voor. Ik herken alle kruiden aan de details op haar gezicht, van rozemarijn tot cayennepeper.”

De buurman was NOT AMUSED. Hij liet direct een betonnen muur optrekken. De buurman moest op zoek naar een nieuwe hobby. Gerucht gaat dat hij tegenwoordig met mini-drones vliegt.

M(B)uurspionage

Een man werd opgepakt op verdenking van BUURSPIONAGE. Nader onderzoek toonde aan dat hij gaten in de muur tussen zijn huis en de buren boorde en daarin MICROFOONTJES plaatste om ze beter te kunnen AFLUISTEREN.

“Open ramen brachten me onvoldoende informatie,” liet hij aan onze journalist los, “dus riep ik de techniek te hulp. Ik klus al dag en nacht dus een gaatje extra viel niet op.”

Hij maakte daarbij een INSCHATTINGSFOUT. Hij dacht de slaapkamer af te luisteren, maar wist niet dat de grote slaapkamer inmiddels was omgebouwd tot THUISWERKKANTOOR.

“Ik werd GEK van de avondvergaderingen,” vertelde hij onze verslaggever, “de buurvrouw werkte over tot diep in de nacht, maar ik had er geen LOL van. Ze ZEIKTE iedere tegenstand af. In Nederlands, Engels en nog meer buitenlands.”

De activiteiten van Buur Chris Z-A werden ontdekt toen hij uitschoot bij het boren en de buren gealarmeerde werden door betongruis onder het ECHTELIJK bed.

“Elektronische surveillance heeft de toekomst,” oordeelde de Rijdende Rechter in de zaak die de afgeluisterde buren hadden aangespannen, “het is tegenwoordig een grondwettelijk recht om alles en iedereen in de gaten te houden. De overheid maakt er al massaal gebruik van, dat alles volgens de directieven van Klaus S.”

Teleurgesteld verhuisden de BUREN naar het PLATTELAND.

Ondergrondse Liefde

Buurlieden Ben van O. en Karine Z. hadden wel een heel aparte locatie om Önder d’n droad deur te vrett’n. Daarom krijgen ze de trofee DROAD VAN DE WEK.

“Ik was verliefd,” verzuchtte Karine, “maar de hele buurt houdt mekaar in de gaten, ze zien alles. Dus bedacht Ben een mooie oplossing.”

De beide gelieven ontmoetten elkaar zonder medeweten van hun partners in de KRUIPRUIMTE. Door een bouwfout, vermoedelijk door het feit dat de bouwvakkers een toilet nodig hadden, was er een opening tussen de beide kruipruimtes gelaten.

“Het hield ons slank,” meldde Ben. “Het feit dat we ons beiden ieder aan onze kant door het kruipluik moesten wurmen stelde hoge eisen aan onze lichaamsmaten.”

“Met wat heup- en borst wiegen lukte het mij prima,” GIECHELDE Karine daarop.

De beiden meldden dat het gebrek aan hoofdruimte geen bezwaar was bij hun ontmoetingen die over het algemeen HORIZONTAAL verliepen.

“Zo ROMANTISCH,” lachte Karine, “lekker matrasje, kaarsje erbij. Zaklampje in de hoek. En dat gevoel van eenheid met de Aarde. Was wel wat lastig met het uit- en aankleden.”

“Mijn vrouw dacht dat er een MUIZENKOLONIE onder de vloer zat met al die herrie die we maakten,” voegde Ben er aan toe, “dat hield haar wel op afstand.”

Door oplettendheid van Karine’s echtgenoot kwam het echter uit. De beide echtparen sloten vrede op voorwaarde dat de KRUIPRUIMTE werd geïsoleerd. Met overheidssubsidie werd het zaakje vol SCHUIM gespoten.

“Ik kijk met plezier op onze tijd terug,” verklaarde Karine, “maar we hebben allebei nu spijt. Die ISOLATIE is een geweldige oplossing. Ons leefklimaat en het klimaat buiten varen er wel bij.”


1  Önder d’n droad deur vrett’n: Twentse uitdrukking voor vreemdgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven