Schermloze Avonden (46)

Muziek: Partita Nr. 2 in C klein van Bach in een arrangement van de tribute band Marcel van Royen

Het origineel: Partita Nr. 2 in C minor van Bach van het album 00:00:04 van Ekseption

9 Juni 2021

Lock Step, Tribute Band en Numerologie

Schermloze Avond Twee Maal Drie en Twintig. Een vroegertje deze keer, direct na de thuiswerkdag. Het verrassend mooie weer deed ditmaal zijn werk.

Keek op de Week: Onlangs las ik een berichtje van 9 Februari, ja het is al even geleden, dat het kabinet de coronawet met bijbehorende (mondkap)verplichting tot 1 Juni verlengt.

Het is inmiddels 1 Juni geweest. Geen bericht, ook geen goed bericht. Wat waren de media stil! Nee hoor, in alle stilte is op 1 Juni een strengere versie ingegaan met hogere boetes en gevangenisstraffen. Wat gebeurt er hier in ’s hemelsnaam op het pluche?

Deze verstrakking sluit wonderwel aan op een interessant interview over het Lockstep scenario van de Rockefeller Foundation uit Mei 2010. The Rockefeller Foundation is een Amerikaanse denktank waarvan sommigen denken dat ze de scenario’s ontwikkelen voor een dystopische “nieuwe wereldorde”.

Thierry Baudet probeerde dit document in de Tweede Kamer in de discussie rond Corona te betrekken. Het werd door de gehele gevestigde orde weggestemd. Ja duh, die “nieuwe wereldorde” had net de Coronawet verlengd.

Baudet had daarop een interessant interview met Black Box TV, een alternatief nieuwskanaal waar ik weleens naar kijk. Even afgezien van Baudet’s koers, ik zie mezelf niet als uiterst rechts en huldig zijn denkbeelden niet, was het wel een interessant en verontrustend interview.

Reden om dat Rockefeller document Scenarios for the Future of Technology and International Development eens te downloaden. Dit paper behandelt een aantal rampscenarios en de veronderstelde wereldreactie daarop. Eentje daarvan heet Lock Step en beschrijft een pandemie van een dodelijke influenza variant. Opvallend is dat de scenario’s zijn uitgetekend tot 2030. Een bekende datum gezien de plannen van de Verenigde Naties en World Economic Forum.

Dat wordt interessant lezen met de schokkende realisatie dat dit scenario op de wereld op dit moment onder Corona wordt uitgerold. Dit paper voorspelt behoorlijk nauwkeurig de reacties van de overheden. Plus de rol van het creëren van angst en maatschappelijke scheiding om de bevolking te dwingen om alle restrictieve maatregelen te accepteren.

Dwang en vrijheidsbeperking met behulp van detectietechnologie en networked tracking van individuen met digitale IDs versterken de grip van overheden op de bevolking, verdeelt die en vergroot het gat tussen elite en onderdanen, de wereld wordt het toneel van nationalistische overheden en een paar kolossale multinationals die ieder particulier initiatief in de kiem smoren.

Het paper bood wel enig perspectief: Na een jaar of vijftien, in 2030 dus, hebben de mensen er genoeg van en breken overal opstanden en revoluties uit waardoor de wereld wie weet wel terugzakt in een middeleeuwse chaos. Het scenario doet daar vreemd genoeg geen duidelijke uitspraak over behalve dan de kreet “civil unrest”. Tja, de Russische Revolutie en de Culturele Revolutie waren ook “civil unrest”, nietwaar?

Wel, met de door sommigen geopperde mogelijkheid dat het Coronavirus in China wel degelijk in het laboratorium is geproduceerd, zou je haast zeggen dat dit Rockefeller scenario mogelijk bewust wordt uitgevoerd.

Het lijkt mij daarom zeer verstandig om de vinger aan de pols te houden voor dit soort ontwikkelingen die we nu zien ontstaan. Mondkapjes maken monddood, gedwongen medicatie “kalmeert” de massa.

In Nieuwegein konden we zien hoever dit al gaat, mensen gingen in lange rijen een overgeschoten vaccinatie van een niet geheel onbesproken fabrikaat halen alsof ze een frikandel bestelden in de snackbar. Is dit waar we naartoe willen? Sommigen blijkbaar wel, getuige de stilzwijgende verlengingen…

Hoog tijd voor Muziek in de Luie Stoel: Ditmaal van de Ekseption/Rick van der Linden one-man tribute band Marcel van Royen. Van Royen is een enthousiast keyboardspeler die zelf arrangementen maakt van nummers van Ekseption en Trace en van de solo-albums van Rick van der Linden. Hij doet dat zeer verdienstelijk op zijn Youtubekanaal.

Tribute bands zie je wel vaker, solisten of bandjes die zo natuurgetrouw mogelijk de muziek van hun idolen uitvoeren. Heel soms komen daar ideetjes uit die het nog beter doen dan in het origineel.

Van Royens uitvoeringen zijn leuk om te luisteren, maar het blijkt wel heel moeilijk om het drumwerk van Peter de Leeuwe, Dennis Whitebread, Pieter Voogt, Pierre van der Linden en Ian Mosley op een keyboard synthesizer te simuleren.

Als achtergrondmuziek vinden jullie een arrangement van Partita Nr. 2 in C klein van Bach, met de originele Ekseption versie ernaast. Let op het drumwerk en het tempo.

Boek op Schoot: Ditmaal een luisterboek, ik besluit een opname van ons consult bij de numeroloog Gerrit Jansen af te luisteren. Het was een interessante ervaring waarin hij op basis van getallen afgeleid uit de geboortedatum en de letters van je achternaam mijn levensmissie en valkuilen bepaalde. Ja, hij had er best wat goed.

Gitaar op Schoot: Ja, ik had er zin in. Afgelopen weekend heb ik nieuwe snaren op mijn Kwakkel en mijn Contreras studiegitaar gezet. Die moet je een beetje op stemming houden. Zodoende speelde ik de stukken op twee verschillende gitaren. Het Fichte bovenblad van de Kwakkel, het Ceder bovenblad van de Contreras, ze hebben allebei hun karakter. Sommige muziek klinkt beter op de een, een aantal stukken klinken mooier op de ander, ook al blijft het kwaliteitsverschil tussen de Kwakkel en de Contreras studiegitaar evident. Zo ben ik weer blij dat ik de Kwakkel heb laten bouwen, elf jaar geleden.

Lezen voor het Slapen gaan: Deel Twee van de Hongerspelen Trilogie. In dit deel merk ik duidelijk het verschil tussen de film en het boek.

Een aantal zaken met wat minder actie zijn uit de verfilming verdwenen en als contrast, een scene waarin Katniss door haar verwoeste geboortedistrict loopt is in het boek betrekkelijk vlak beschreven, maar in de film door de velden met verbrande lijken en de flashbacks van het terreurbombardement tot in bloederige details uitgewerkt. En de relatief kalme filmsessie voor de propagandafilmpjes met de Spotgaai in het boek krijgen in de film ontzettend veel actie met straatgevechten, bombardementen en het neerhalen van vijandige vliegtuigen met een gepimpte pijl en boog.

Ook het feit dat de rebellen uit District 13 er dezelfde martelmethodes op na houden als degenen waartegen ze in opstand komen, is in de film onder water geschoven. Blijkbaar wil het publiek niet weten dat ook de “goeden” vrij kwaadaardig kunnen zijn.

😉 Zo zie je wat marketing soms met creativiteit doet.

1 gedachte over “Schermloze Avonden (46)”

  1. De Rockefellers zijn al zo lang bezig met dit ‘reset’plan! Zie het boek ‘Het kartel van de hel’ van Diarmuid Jeffreys

    De puzzelstukjes beginnen dan in elkaar te vallen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven