Muzikale links

Internet is nogal wereldwijd en het vinden van interessante gitaarlinks valt niet mee. Daarom hebben we er een stel uitgezocht en vullen we de pagina verder aan als we iets nieuws tegenkomen. Klik op de link om naar de pagina te springen.

Muziekuitgeverij Van Teeseling
Een Nederlandstalige Homepage. Deze uitgeverij heeft een forse catalogus met bladmuziek voor allerlei instrumenten en moeilijkheidsgraden. Ze hebben drie boekjes arrangementen voor fluit en gitaar van Mark uitgegeven. De bundeltjes Down by the Sally Gardens (Engelse volksliedjes) en Conselhos (Braziliaanse muziek) en  El Amor y La Muerte (Spaanse volksliedjes) liggen in de winkel.

Akkoord of niet Akkoord
Een Nederlandstalige site met daarop een cursus in gitaarakkoorden, overzichtelijk ingedeeld in workshops, met beeld en geluid! Daarnaast bevat de site nuttige links naar sites voor gitaar gerelateerde onderwerpen. Je hebt voor deze site wel een ADSL- of kabelverbinding nodig, omdat de site rijk is aan effecten.

Delcamp.net
Jean Francois Delcamp van de Association Bibliotheque de la Guitare Classique houdt een interessante site bij over gitaarmuziek en gitaarensembles. Daarbij zit een leuke verzameling gratis bladmuziek in PDF formaat.

Thorlaksson's Guitar School
Een bekende site voor bladmuziek voor klassieke gitaar. Hier vind je gitaarmuziek voor solo, duo en ensemble in pdf-formaat. Prima kwaliteit.

Duo Niet In Het Zwart
De site van het duo Bobby Rootveld (gitaar en percussie) en Sanna van Elst (blokfluiten in allerlei soorten), die hun muziek in allerlei presentatievormen in diverse programma's voor het voetlicht brengen.

Guitar Loot
Een site die is gewijd aan luit- en gitaarmuziek uit de Renaissance en Barok. Een mooie verzameling stukken in een goede kwaliteit pdf-formaat. Let ook op de uitgebreide beschrijvingen van componisten en muziek, een aanwinst voor het begrip van de stukken.

Paul Pleijsier, Gitarist
Een site van de Nederlandse gitarist Paul Pleijsier, die zich richt op de 18e/19e eeuwse klassieke muziek en hierbij op historische instrumenten speelt, zoals een Lacote gitaar. Daarnaast componeert hij zelf in het wat moderner genre. Een leuke site met muziekfragmenten en puntige columns over gitaarmuziek in de vorm van een blog.

De Homepage van Jaap Majoor
Jaap Majoor, een van de organisatoren van het Twents Gitaarfestival, heeft een mooie site rond zijn gitaarlespraktijk, het zang-gitaar duo Duo '78 en het gitaar duo Lerato.

Kulturhaus NIHZ
Nieuws en informatie van workshops, concerten en andere zaken voor gitaar en blokfluit in Kulturhaus NIHZ in Nordhorn, Duitsland.

Derek Hasted Internet Music School
Een leuke site van een gitarist die is gespecialiseerd in gitaarensembles (2, 3, 4 gitaren).

Forrest Guitar Ensembles
Een rijke voorraad bladmuziek voor solo en ensembles. Op dit moment kun je er alle stukken gratis downloaden. Mooi werk! We hebben er bij de Gitaarkring veel plezier van!

Leer Gitaar, Iedereen kan het leren.
Een site speciaal voor de beginnende gitarist. Je vindt er veel instructiefilmpjes en een chatbox om met de gitaarcollega's tips en vragen uit te wisselen. Voor een linkruil moet je ecter niet bij deze site zijn, want de website blijkt geen links te hebben.

De Gitaarsalon Enkhuizen
De site van een mooi en intiem podium in de historische binnenstad van Enkhuizen waar de gitaar in allerlei genres en stijlen de volle aandacht krijgt.

345Tremolo
Een interessante site voor klassieke gitaristen die de tremolotechniek onder de knie willen krijgen. Henk Olden put uit zijn rijke ervaring met de Flamenco. Geïnspireerd door de muziek van de flamencogitarist Sabicas (Agustín Castellón Campos) ging hij naar Spanje waar hij Flamenco studeerde in Granada. De website geeft informatie over zijn workshops en zijn boek Understanding Flamenco Guitar for Classical Guitarists. Daarnaast bevat de site diverse voorbeelden en oefeningen voor de tremolotechniek.