DOS Amigos

De leden van het Gitaar duo DOS Amigos waren Hans Oosterwal en Mark de Gooijer. Het duo werd opgericht in het begin van de negentiger jaren en bestond tot augustus 2007.

Ik ontmoette Hans voor het eerst in Hengelo tijdens een opnamesessie voor Radio Oost in het begin van de negentiger jaren. Ikzelf was daar samen met mijn partner van het toenmalige Granados Duo. We waren daar om een bescheiden bijdrage te leveren aan een regionaal radioprogramma. Hans was een voormalig vakdocent aan het conservatorium in Zwolle, ooit geëmigreerd naar Spanje, maar na een bewogen periode net terug in Nederland. Hij probeerde met de gitaar weer vaste voet te krijgen in Hengelo met lessen en optreden.

Nadat het Granados Duo was opgehouden te bestaan, besloten Hans en ik een poging te doen om te gaan samenspelen. We gingen enthousiast van start, wat resulteerde in jarenlang eenmaal repeteren per week. De periode daarna werd een stimulans voor ons voor het spelen van bestaand repertoire en het arrangeren van nieuw materiaal. Ik had al wat ervaring opgedaan met arrangementen voor fluit en gitaar en dat concept bleek ook voor gitaar duo te werken. Ook Hans kreeg de smaak te pakken nu de muzieksoftware het leven gemakkelijker maakte. Daarom bestaat veel van ons repertoire uit onze eigen arrangementen.

In de eerste periode was optreden een vast onderdeel van het ensemblebestaan. We speelden voor de lokale radio in Enschede, we gaven twee maal een recital op het Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius in Delden, we verschenen eenmaal voor Zomaar een Zomeravond in Hellendoorn, maakten Heino op een andere avond onveilig en hadden allerlei kleine optredens tussendoor zoals een Spaanse avond bij de Rotary Club, een gastoptreden op de beurs Houtrijk Nederland, een special voor een bruiloft, en allerlei voorspeelavonden.

Na tien jaar samenspel begonnen er echter heel langzaam slijtageverschijnselen op te treden. Andere en externe muzikale belangen, blessures en onregelmatige werktijden maakten de repetities steeds moeilijker en de motivatie om op te treden verdween gaandeweg totaal. Plannen en een paar pogingen om een CD op te nemen konden het elan helaas niet terugbrengen. Uiteindelijk is dit jaar de samenwerking in conflict beëindigd. 15 jaar (muzikale) vriendschap bleek in een keer over.

Gelukkig is de muziek er nog steeds: in dit gedeelte van de website vind je zowel duo- als solomuziek.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven