Links

De grote kracht van Internet schuilt in de (hyper)link, een volgend station in de zoektocht naar informatie. Met links kom je verder, heb je ze niet, dan stuit je wellicht op een missing link.

Ook de DOS Amigos Homepage heeft links. Een steeds groeiende verzameling referenties naar informatie over (gitaar)muziek, schrijven en overige onderwerpen. Via het menu kun je ze in drie categorieën vinden.

Muzikale links

Internet is nogal wereldwijd en het vinden van interessante gitaarlinks valt niet mee. Daarom hebben we er een stel uitgezocht en vullen we de pagina verder aan als we iets nieuws tegenkomen. Klik op de link om naar de pagina te springen.

Muziekuitgeverij Van Teeseling
Een Nederlandstalige Homepage. Deze uitgeverij heeft een forse catalogus met bladmuziek voor allerlei instrumenten en moeilijkheidsgraden. Ze hebben drie boekjes arrangementen voor fluit en gitaar van Mark uitgegeven. De bundeltjes Down by the Sally Gardens (Engelse volksliedjes) en Conselhos (Braziliaanse muziek) en  El Amor y La Muerte (Spaanse volksliedjes) liggen in de winkel.

Akkoord of niet Akkoord
Een Nederlandstalige site met daarop een cursus in gitaarakkoorden, overzichtelijk ingedeeld in workshops, met beeld en geluid! Daarnaast bevat de site nuttige links naar sites voor gitaar gerelateerde onderwerpen. Je hebt voor deze site wel een ADSL- of kabelverbinding nodig, omdat de site rijk is aan effecten.

Delcamp.net
Jean Francois Delcamp van de Association Bibliotheque de la Guitare Classique houdt een interessante site bij over gitaarmuziek en gitaarensembles. Daarbij zit een leuke verzameling gratis bladmuziek in PDF formaat.

RowyNet Solo Bladmuziek
Een leuke site voor gratis bladmuziek voor allerlei instrumenten, met een bescheiden aandeel gitaarmuziek. Er is een mogelijkheid om eigen composities aan te melden en te uploaden.

Thorlaksson’s Guitar School
Een bekende site voor bladmuziek voor klassieke gitaar. Hier vind je gitaarmuziek voor solo, duo en ensemble in pdf-formaat. Prima kwaliteit.

Duo Niet In Het Zwart
De site van het duo Bobby Rootveld (gitaar en percussie) en Sanna van Elst (blokfluiten in allerlei soorten), die hun muziek in allerlei presentatievormen in diverse programma’s voor het voetlicht brengen.

Guitar Loot
Een site die is gewijd aan luit- en gitaarmuziek uit de Renaissance en Barok. Een mooie verzameling stukken in een goede kwaliteit pdf-formaat. Let ook op de uitgebreide beschrijvingen van componisten en muziek, een aanwinst voor het begrip van de stukken.

Paul Pleijsier, Gitarist
Een site van de Nederlandse gitarist Paul Pleijsier, die zich richt op de 18e/19e eeuwse klassieke muziek en hierbij op historische instrumenten speelt, zoals een Lacote gitaar. Daarnaast componeert hij zelf in het wat moderner genre. Een leuke site met muziekfragmenten en puntige columns over gitaarmuziek in de vorm van een blog.

De Homepage van Jaap Majoor
Jaap Majoor, een van de organisatoren van het Twents Gitaarfestival, heeft een mooie site rond zijn gitaarlespraktijk, het zang-gitaar duo Duo ’78 en het gitaar duo Lerato.

Kulturhaus NIHZ
Nieuws en informatie van workshops, concerten en andere zaken voor gitaar en blokfluit in Kulturhaus NIHZ in Nordhorn, Duitsland.

Derek Hasted Internet Music School
Een leuke site van een gitarist die is gespecialiseerd in gitaarensembles (2, 3, 4 gitaren).

Forrest Guitar Ensembles
Een rijke voorraad bladmuziek voor solo en ensembles. Op dit moment kun je er alle stukken gratis downloaden. Mooi werk! We hebben er bij de Gitaarkring veel plezier van!

Leer Gitaar, Iedereen kan het leren.
Een site speciaal voor de beginnende gitarist. Je vindt er veel instructiefilmpjes en een chatbox om met de gitaarcollega’s tips en vragen uit te wisselen.

345Tremolo
Een interessante site voor klassieke gitaristen die de tremolotechniek onder de knie willen krijgen. Henk Olden put uit zijn rijke ervaring met de Flamenco. Geïnspireerd door de muziek van de flamencogitarist Sabicas (Agustín Castellón Campos) ging hij naar Spanje waar hij Flamenco studeerde in Granada. De website geeft informatie over zijn workshops en zijn boek Understanding Flamenco Guitar for Classical Guitarists. Daarnaast bevat de site diverse voorbeelden en oefeningen voor de tremolotechniek.

Schrijverslinks

Ten aanzien van schrijven en Fantasy kun je op Internet heel wat vinden. Op deze pagina bouw ik een gaandeweg groeiende verzameling links op.

Marion Zimmer Bradley’s Literary Works Trust
Een Engelstalige Homepage van de trust voor de erfgenamen van Marin Zimmer Bradley (1930 -1999). Deze fantasyschrijfster is mij vooral bekend om haar Avalon boeken, waarin ze een eigen versie weergeeft van de Arthurlegenden.

Ursula Leguin’s Web Site
Een Engelstalige Homepage van fantasyschrijfster Ursula Leguin. Haar Aardzee boeken waren voor mij een groot voorbeeld, waarin ze in een heel intuitieve vertelstijl veel wijsheid weet te leggen. Na het lezen van Ged’s avonturen begon ik er aan te denken om zelf fantasy te gaan schrijven. Aardzee was niet het enige dat zij schreef, ze pubiceerde naast Fantasy, SF-verhalen en poezie.

Links naar vrienden

Hier tref je links aan naar websites die niet in de categorie muzikaal of literair vallen.

De Kristalberg, voor geneeskrachtige kristallen en edelstenen
Na het volgen van een aantal cursussen kristaltherapie besloot mijn vrouw Erna een webwinkel te beginnen in geneeskrachtige kristallen, pendels en allerlei andere voorwerpen die van edelstenen gemaakt zijn. Op de webwinkel vind je een compleet assortiment!

error: Content is protected !!
Scroll naar boven