Carlo Domeniconi

Biografie

Carlo Domeniconi werd in 1947 in Cesena in Italië geboren. Hij startte zijn gitaarstudie in 1960 en rondde zijn muziek- en compositiestudie af in 1969.

Zijn muziek kenmerkt zich door de fusie van diverse nationale muziektradities. Zijn composities zijn voornamelijk geschreven voor gitaar of gitaar ensemble.

Ik kende tot voor kort eigenlijk slechts een stuk van hem: Koyunbaba, een stuk met duidelijk Turkse invloeden. Dat kwam steeds langs op de competities van de vroege edities van het Twents Gitaarfestival, een soortgelijke populariteitstrend als ik bij Sonata Op. 47 van Ginastera al waarnam. Ik vind het een interessant stuk, waar een speler erg veel mee kan doen.

Muziek

Circus Music van Carlo Domeniconi is een vette hedendaagse knipoog naar de muziek bij een klassieke circusvoorstelling in de tijd dat er nog live muzikanten in het circus zaten. Dit stuk vormde onderdeel van een nooit uitgevoerd voornemen om weer duo te gaan spelen, vandaar dat ik zettingen heb van de delen die we zouden gaan doen. Vier stuks van de 9 totaal.

Wegens copyrightrestricties vind je hier alleen de muziek en een verhaaltje. Mocht je zelf willen spelen, dan verwijs ik je naar de publicatie Circus music for two Guitars van Editions Margaux em 2059.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven