Latin Diversen (Duo)

Op deze pagina vind je een bonte verzameling componisten voor Latin-muziek. Er is biografisch het een en ander te vertellen over de heren, dat vind je hieronder. Muziek vind je daarna.

Ben je ongeduldig of gretig? Dan direct naar de Muziek!

Biografieen

Egberto Gismonti

Egberto Gismonti werd in 1947 in Rio de Janeiro geboren. Zijn ouders stimuleerden muziekonderwijs in zijn jeugd en hij studeerde daarop aan het Conservatorium van Parijs en ontwikkelde zich tot multi-instrumentalist, onder andere op gitaar. Hij was onderdeel van de bossa nova scene in Brazilie, maar verkende later zijn grenzen tot op de klassieke muziek aan toe. Hij ziet zijn composities als muzikale autobiografie.

Joep Wanders

Joep Wanders is een klassiek geschoolde gitarist met een grote voorliefde voor het schrijven van educatief speelmateriaal voor gitaar met als voorbeelden Waterland Music en Guitarra Fiesta. Meer informatie vind je op zijn website joepwanders.com.

Roberto Baden-Powell de Aquinho

Roberto Baden-Powell de Aquinho werd in 1937 geboren in Varre-e-Sai, in de buurt van Rio de Janeiro. Zijn ouders waren blijkbaar een grote fan van de scouting, gezien het feit dat ze hem naar Baden-Powell, de oprichter van de scouting beweging, hebben vernoemd. In zijn jeugd kwam hij regelmatig in aanraking met zijn muziek, zijn ouders waren dol op huisconcerten. Baden-Powell ging gitaar studeren en werd een van de grootheden in de bossa nova beweging, die in Brazilië en daarbuiten erg populair werd. Zijn samenwerking met de zanger Vinicius de Moraes bracht een groot aantal prachtige nummers voort. Hij overleed in 2000.

Luiz Bonfa

Luiz Floriano Bonfa (1922-2001) leerde zichzelf gitaar spelen als kind. Daarna kwam hij als 12-jarige in de leer bij Isaias Savio, die Luis’ inzet zo waardeerde, dat hij hem gratis lesgaf. Hij werd muzikant en kwam in aanraking met de Bossa Nova beweging. Zijn bijdrage aan Orfeo Negro heeft hem wereldberoemd gemaakt.

Antonio Carlos Jobim

Antonio Carlos Jobim werd in 1927 in Rio de Janeiro geboren en zou eerst architect worden. De muziek lokte hem echter en hij werd een van de legendarische vertegenwoordigers van de bossa nova beweging, alhoewel hij ook een sterke voorliefde voor jazz had, waardoor men hem de Braziliaanse George Gershwin noemde. Hij won voor het eerst bekend door zijn samenwerking met Vinicius de Moraes maar speelde en componeerde ook in andere samenspeelverbanden.

Inacio da Silva

Candido Inacio da Silva (1800-1838) werd geboren in Rio de Janeiro. Hij schreef een groot aantal romantische werken waardoor men hem als Braziliaanse Schubert kenschetste. Hij publiceerde een aantal Modinhas in de bundel Modinhas Imperiais, samengesteld door Mario de Andrade. Helaas voorkwam zijn vroege dood dat hij echt bekend werd.

Muziek

error: Content is protected !!
Scroll naar boven