Pop (Duo)

De popmuziek heeft in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Te beginnen met de Rock and Roll zijn er diverse stromingen ontstaan waar de jeugd zich mee kon identificeren en dat ook als oudere je terugbrengt naar je Wonder Years, althans zo voel ik dat.

Het is altijd leuk om voor publiek iets te spelen dat men kent en zelfs tot meezingen uitnodigt, zoals ik wel heb meegemaakt. Vandaar dat ook popmuziekarrangementen tot ons repertoire behoren.

Deze sectie van de site bevat zodoende (de muziek van) een aantal evergreens. Helaas zonder bladmuziek (juist in de popmuziek zijn Copyright issues vaak hardnekkig en gemeen), maar in ieder geval welgemeend. Een mailtje naar mij kan in voorkomende gevallen uitsluitsel bieden.

Muziek

Als gitaarsolist heb ik een verzameling arrangementen van popliedjes. Een belangrijke verzameling daarin vormt, althans in Nederland, de vier Pop Songs boeken van Cees Hartog. Deze gitarist/componist heeft een aantal popsongs zo gearrangeerd dat ze a) trouw zijn aan het origineel en b) speelbaar zijn voor gitaristen die nog geen 20 jaar les hebben gehad. Prima materiaal om door te arrangeren voor gitaar duo, wat ik prompt gedaan heb.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven