Ensemble

Ensemble

Mijn allereerste poging tot ensemble met een ander instrument was het begeleiden van een zangeres voor een voorspeelavond. Dat was niet zo’n succes, ook omdat het hedendaagse klassieke repertoire daarvoor me niet zo lag.

Later vond ik een dwarsfluitiste, waarmee ik een aantal jaar heb samengespeeld. Voor haar verjaardag maakte in steeds een handgeschreven arrangement waar we dan een tijd mee deden om het te oefenen. 😉 In die tijd bestond er nog geen bladmuzieksoftware totdat DeLuxe Music op de Amiga verscheen.

Toen ik de Gitaarkring oprichtte, kwam er behoefte aan ensemblemuziek voor drie en vier gitaren voor het sociale onderdeel van onze zondagmiddagsessies. Hier kon ik al putten uit een rijke verzameling op Internet en de foefjes van met name scansoftware die het gemakkelijk maakte om partijen in Sibelius netjes te bewerken.

De Ensemble verzameling heeft twee afdelingen: De gitaarensembles en de ensembles waar de gitaar als begeleidingsinstrument optreedt voor zang, dwarsfluit of blokfluit.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven