Opnames

Ik ben al enige tijd in het bezit van een Tascam digitale recorder, een DR100 Mk. 3 om precies te zijn. Een heel handig ding met twee Phantom-XLR-ingangen en gegevensopslag op XD-kaartjes. Een perfecte aanvulling voor mijn twee AKG C1000 microfoons die ik jaren geleden heb gekocht. Met voldoende batterijen kun je een heel eind komen.

Ik maak de opnamen gewoon op mijn gitaarkamer en bewerk de opnamen later met de computer. Bewerkingen zijn meestal een beetje knippen, op bescheiden schaal nagalm toevoegen en eventueel het niveau een beetje aanpassen.

Dit onderdeel van de site gaat over mijn microfoonavonturen vanaf 2002. Hier vind je mijn levende opnames inclusief alle onrust, haast en snekjes, maar wel voorzien van een gevoel dat je in de terugspeelstukjes van mijn bladmuziekprogramma Sibelius elders op de site niet hoort.

De eerste pagina’s van deze sectie behandelen de geschiedenis van mijn avonturen en de technische hulpmiddelen daarbij. Ik besteed ook aandacht aan mijn Youtubekanaal, het middel om repertoire te verspreiden. Via het menu kun je alles doorlezen.

De opnames zelf vind je via de Muziekpagina. Ik heb mijn opnames gerangschikt in groepen naar genre of componist. Ooit had ik een chronologische volgorde, maar die bleek weinig praktisch. Opnamedata staan nu bij de individuele stukken.

Veel plezier met grasduinen!

Werk in Uitvoering…

Op dit moment bouw ik deze sectie van de grond af opnieuw op. Kom van tijd tot tijd eens terug om te zien hoe deze afdeling uitdijdt!

error: Content is protected !!
Scroll naar boven