Opnames: Diversen

Bij iedere rangschikking heb je een categorie die je nergens kunt plaatsen. Dat worden dus de Diversen. Hierin vind je mijn opnames van muziek van Carrie Hayden, Alfred Cottin, Leo Brouwer, Antonio Cano en Gisèle Sikora.

Carrie Hayden

Carrie Vanessa Hayden (1866 – 1950) was de dochter van de Amerikaanse gitarist en componist Winslow Hayden (1839 – 1886). Zij speelde zelf en componeerde salonmuziek in Amerika.

Alfred Cottin

Alfred Cottin (1863 -1923) leefde en werkte in Parijs. Hij was een leerling van de Catalaan Jaime Bosch en had een muziekpraktijk in de Franse hoofdstad. Daarnaast was hij actief in de Parijse muzieksalons met zijn broer Jules en zus Madeleine.

Leo Brouwer

De Cubaanse componist Leo Brouwer werd geboren in 1939 in Havana. Zijn vader moedigde hem aan om gitaar te gaan spelen, later maakte hij er zijn vak van. Hij begon al jong met componeren. Zijn vroege composities werden sterk beïnvloed door de volksmuziek en ritmes van Cuba, later legde hij zich toe op atonale muziek en minimal music.

Antonio Cano

Antonio Cano-Curriela (1811-1897) is de componist van dit typisch negentiende eeuwse romantische gitaarstuk. Hij was een leerling van Dioniso Aguado. Cano begon niet direct met gitaarspelen en componeren. Hij startte als medicus, een chirurg, maar plantte op gegeven moment zijn scalpel in de wilgen ten gunste van de gitaar.

Gisèle Sikora

Gisèle Sikora (1952-2006) was een allround muzikante en gitaarlerares. Ze woonde in België. Haar vader was instrumentenmaker en haar moeder was een beroemde accordeoniste. Toen ze acht jaar oud was, begon zij met lessen muziektheorie en piano en studeerde klassieke gitaar, solfège, harmonie, kamermuziek en muziekanalyse aan het conservatorium van Antwerpen.

Opnames

error: Content is protected !!
Scroll naar boven