Youtube Kanaal

Mijn vrouw Erna en ik zaten begin 2019 in een cafeetje in Weerselo achter een bordje friet en babbelden over zichtbaarheid op Internet. Ik was bijna klaar met de (vorige!) verbouwing van de DOS Amigos Homepage en vroeg me af, wat ik daar voor nieuwigheid aan toe wilde voegen.

Eerste idee was een Youtubekanaal voor mijn eigen opnamen. Ik had nog een aardig setje opnamen op de harde schijf staan en ik maak er van tijd tot tijd een aantal bij. Ik dacht aan slideshows met de muziek, want mezelf op video zie ik op dit moment nog niet zo zitten.

Magix Photostory bleek een handzaam pakketje om dit voor elkaar te krijgen. Soundtrack kiezen, titel en plaatjes erboven en gaan met de banaan. Ik maakte een Youtube account aan en leerde uploaden en een playlist maken.

“Als je iets op Youtube plaatst, lever je het aan de goden over,” is een veel gehoorde uitspraak.

Klopt, ik sta doorlinken naar andere pagina’s toe, dus het kan overal terechtkomen. Zelfs als reclamemuziekje voor een mij onwelgevallige ideologie (nu hoop ik natuurlijk van niet). Ik ga toch maar voor het delen van mijn opnamen, anders sterven ze op de harde schijf zonder ooit gehoord te zijn. Ik heb ik in ieder geval al positieve reacties binnen van de componiste van een aantal stukken op de pagina en het aantal abonnees groeit bescheiden maar gestaag.

Inmiddels heb ik zo’n 130 stukken op Youtube staan. Ik zal de komende tijd de pagina regelmatig aanvullen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, neem dan een kijkje op:

Mark’s Youtubekanaal: https://www.youtube.com/channel/UCL-_UHPpiLVutMvcoXAFD1w

Veel plezier.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven