Solo

Ik begon op mijn zeventiende klassieke gitaar te spelen. Als solist. Nog zonder het idee dat samenspelen een extra dimensie geeft. Pas na een paar jaar gitaarspelen ontdekte ik dat samenspelen leuk is.

Solo repertoire is er genoeg voor gitaar, ook al blijft het volume ruim achter bij instrumenten zoals piano en viool. Ik begon dat repertoire op te bouwen vanaf de eerste gitaarles. Daarmee ontdekte ik de stijlperioden die de muziek op snaarinstrumenten, waaronder de gitaar en haar voorgangers, hebben doorgemaakt.

Iedere stijlperiode vertegenwoordigt iets in mijn gitaarverhaal, een ontwikkeling die naar ik hoop nog een hele tijd door mag gaan. Die geschiedenis vind je op deze site. Met ieder stuk ben ik zelf bezig geweest, een groot aantal heb ik relatief af gekregen, een redelijk deel is wel begonnen, maar nooit voltooid.

Waarbij ik wel aan moet tekenen dat voltooien in de tijd is veranderd. Was het vroeger redelijk tot het einde kunnen worstelen, tegenwoordig stel ik mezelf hogere eisen, een stuk moet klaar voor een optreden zijn. 😉 Dat vraagt behoorlijk meer tijd!

Mijn sologeschiedenis vind je in dit gedeelte van de site. Gerangschikt, in eerste instantie op stijlperiode, in tweede instantie op componist. Mocht je de weg kwijtraken, gebruik dan het broodkruimelspoor valk onder het hoofdmenu om weer terug te gaan. Ieder stuk heeft geluid (dankzij het bladmuziekprogramma Sibelius) en een PDF-bestand met de bladmuziek (als het stuk rechtenvrij is).

Veel plezier met grasduinen!

error: Content is protected !!
Scroll naar boven