Giuseppe Brescianello

Biografie

Ik vond op een verzamel-CD van bladmuziek een aantal suites van Giuseppe Brescianello (1690 – 1758) en besloot er een stel te spelen. Een leuke ervaring met originele muziek. Hieronder vind je een biografie en een aantal van zijn suites.

Van de jonge jaren van Giuseppe Antonio Brescianello (1690 – 1758) weten we niet veel, hij werd vermoedelijk in Bologna geboren en vertrok al snel naar Duitsland om zijn muzikale geluk te beproeven. Zijn naam verschijnt pas op een aanstellingsdocument in 1715, toen hij werd benoemd tot hof violist in het orkest Maximiliaan II, de toenmalige heerser van Beieren. Daarna kreeg hij betrekkingen aan diverse vorstenhoven in Duitsland, waarbij zijn komst niet altijd zonder ruzie en geharrewar met de zittende muzikanten plaats vond.

Tijdens zijn carrière componeerde hij opera’s en muziek voor de Gallichone, een luit-achtig instrument. De suites in dit deel van de site zijn daarvan bewerkingen. Zijn composities brachten hem echter minder bekendheid dan zijn werk als Hofkapelmeester.

Muziek

error: Content is protected !!
Scroll naar boven