Máximo Diego Pujol

Biografie

Máximo Diego Pujol (*1957) is een Argentijnse gitarist en componist. Verhaal gaat dat hij een gitaar vond in een kast in zijn ouderlijk huis. Zijn vader bewaarde die daar als herinnering aan zijn eigen loopbaan als tango-gitarist voordat hij het serieuze beroep van tandarts oppakte. Blijkbaar kon vader Pujol niet meer spelen, maar zou de oude gitaar graag weer eens horen. Reden voor de jonge Máximo om gitaar te leren spelen.

Hij gaf na enige aarzeling (hij studeerde eerst wiskunde) aan die roeping gehoor, doorliep de opleidingen voor gitaar en compositie en maakte kennis met een aantal groten op de gitaar in Argentinië. Dat was de tijd dat de jonge Máximo diverse bijbaantjes had om de studie te kunnen betalen en in allerlei bandjes speelde om bij te verdienen.

Hij raakte als gitarist en componist betrokken bij de Argentijnse tango-cultuur. Die cultuur vormt een belangrijk aspect van zijn eigen composities. Zijn werk omvat composities voor solo-gitaar, gitaar ensembles, kamermuziek en orkestwerken.

Muziek

error: Content is protected !!
Scroll naar boven