Napoleon Coste

Biografie

De Fransman Napoleon Coste (1806 – 1883) begon onder leiding van zijn moeder als kind met gitaarspelen en was al in zijn tienerjaren een gewild leraar en concertgitarist. Helaas kreeg hij last van de verminderde belangstelling voor de gitaar in die jaren na de Parijse glorietijd met onder andere Fernando Sor. Hij had grote moeite om met muziek in zijn levensonderhoud te voorzien. Een ongeluk waarbij hij zijn arm brak, maakte een einde aan zijn carrière als gitarist.

Coste heeft een groot repertoire nagelaten, waarvan het meeste in de vergetelheid is verzonken, alhoewel gitaristen als Pavel Steidl en Raphaella Smits tegenwoordig toch het nodige voor het voetlicht hebben gebracht. Een van zijn werken –Recreation du Guitariste– is een leuke verzameling van kleine speelstukken voor de ontspanning. Ze zijn kort en bondig, hebben leuke melodieën en zijn niet voorzien van de eindeloze introducties en cadensen van die tijd.

Muziek

De stukken op deze pagina zijn allemaal afkomstig uit Recreation du Guitariste op. 51 van Napoleon Coste. Een leuke verzameling van kleine speelstukken voor de ontspanning. Ze zijn kort en bondig, hebben leuke melodieën en zijn niet voorzien van de eindeloze introducties en cadensen van die tijd.

error: Content is protected !!
Scroll naar boven